Bosna i Hercegovina     | 08.05.2021. 18:36 |

Kalesija - Čestitka Džafića i Hukića za 9.maj-Dan pobjede nad fašizmom

FENA Saopćenje

KALESIJA, 8. maja (FENA) - Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić i predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić su građanima uputili čestitke povodom 9. maja - Međunarodnog dana pobjede nad fašizmom, Dana Evrope, Dana zlatnih ljiljana i Dana logoraša.

U čestitki se podsjeća da su hrabri borci Narodno-oslobodilačkog rata u periodu od 1941. do 1945. godine uspjeli pobijediti fašizam i neprijateljima nanijeti poraz.

Isto tako su hrabri sinovi Armije Republike BiH od 1992.do 1995.godine na ovim prostorima upisivali pobjede nad fašistima, četničkim jedinicama i lokalnim pripadnicima SDS-a koji su s puškama krenuli u rušenje države BiH.

Za hrabrost koju su pokazali pripadnici Armije nagrađeni su najvećim ratnim priznanjem „Zlatni ljiljan“.

- Onima koju su u toku agresije pretrpjeli torture u logorima, želimo puno zdravlja i porodične sreće, ali isto tako im poručujemo da mlađim naraštajima pričaju o svemu što su preživjeli tokom agresije. Ne smijemo zaboraviti šta su neprijatelji BiH radili zatočenicima u logorima samo zato što su željeli nezavisnu državu i samo zato što su imali muslimanska imena. Zajedničkim snagama na ovim prostorima možemo pobijediti fašizam i iskorijeniti ga - poručili su čestitki Džafić i Hukić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta