Bosna i Hercegovina     | 09.05.2021. 10:39 |

Bašić čestitao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Zlatnih ljiljana

FENA Saopćenje

ZENICA, 9. maja (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić uputio je čestitku građanima povodom 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom i Dana Zlatnih ljiljana.

Bašić ističe da se za 9. maj vezuju događaji iz dalje i bliže prošlosti koji su veoma važni za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Kapitulacijom fašističke Njemačke 9. maja 1945. godine slomljena je ideologija koja je odnijela milione ljudskih života, zbog čega 9. maj slavimo kao Dan pobjede nad fašizmom.

- U to ime, 9. maj slavimo kao Dan Zlatnih ljiljana odajući počast najvećim sinovima Bosne i Hercegovine koji su dali nemjerljiv doprinos u odbrani od agresije, a mnogi su dali svoje živote braneći temeljne vrijednosti civiliziranog svijeta - ističe premijer ZDK.

Naglašava da su vrijednosti koje su simbolično sažete u 9. maj, a to su antifašizam i euroatlantske integracije, jedini put ka prosperitetu, stabilnosti i sigurnijoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

 - Stoga, svim građanima čestitam 9. maj u nadi da će fašistička ideologija biti konačno potpuno poražena, a naša domovina BiH postati dio Evropske unije i NATO-a, koji su garant naše perspektivnije budućnosti - navodi u čestitki premijer Bašić.

 

Press služba ZDK

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana