Stranačke aktivnosti     | 09.05.2021. 12:06 |

Saopćenja za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Antifašizam i vrijednosti EU-a – formula za bolju BiH

9. maj je važan dan kada slavimo Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope, Dan logoraša i Dan Zlatnih ljiljana. Naša antifašistička borba jest u temeljima moderne države Bosne i Hercegovine, kako u Drugom svjetskom ratu tako i u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu '90-tih, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

''Tog 9. maja 1945, kada je nacistička Njemačka potpisala bezuslovnu kapitulaciju, Adolf Hitler i njegova ideologija su bili poraženi, a samo pet godina kasnije u Parizu, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, Robert Schuman, predstavio je svoj prijedlog za stvaranje nove Evrope, onoga što danas poznajemo pod imenom Evropska unija. Mi smo u Bosni i Hercegovini ponovo '90-tih se borili protiv probuđenog fašizma koji je vršio masovne ratne zločine, genocid, otvarao koncentracione logore, ali uspjeli smo očuvati antifašistički duh ove zemlje i u najtežim vremenima. Danas, 26 godina nakon Dejtona, naš put izlaska iz ove opšte apatije jest put ka vrijednostima Evropske unije, zato i mi u Nezavisnom bloku kroz Platformu Evropa, sada! upravo promoviramo formulu za bolju Bosnu i Hercegovinu i to stavljamo u prvi plan našeg političkog djelovanja. Još jednom sretan Dan pobjede nad fašizmom i neka je vječna naša Bosna i Hercegovina,'' izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.  

 

 

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'