Bosna i Hercegovina     | 09.05.2021. 14:32 |

Kordić čestitao Dan Europe

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. svibnja (FENA) - Mostarski gradonačelnik Mario Kordić čestitao je u nedjelju Dan Europe, podsjetivši kako je i sama Europska unija prošla kroz različite faze, ali uvijek s ciljem izgradnje univerzalnih vrijednosti - mira, demokracije, ljudskih prava i suradnje.

 - Na današnji dan prije 71 godinu na prijedlog Roberta Schumana, tadašnjega ministra vanjskih poslova Francuske, započelo je formiranje današnje Europske unije. Kako je i sama unija prošla kroz različite faze, prvotno nazvana Europska zajednica za ugljen i čelik, uvijek s ciljem izgradnje univerzalnih vrijednosti; mira, demokracije, ljudskih prava i suradnje, tako i u sadašnjosti pred svima nama stoje brojni izazovi, ali i stremljenja istim vrijednostima. 

 Za sve jedinice lokalne samouprave posebno važna je Europska povelja o lokalnoj samoupravi koja definira lokalnu samoupravu kao nositelja demokracije i humanizacije. 

 Temeljem simbola i zajedničkih vrijednosti, kao i trajnoga opredjeljenja izgradnje društva na temelju vladavine prava, jednakosti i temeljnih sloboda čestitam svima Dan Europe - stoji u Kordićevoj čestitki.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana