Stranačke aktivnosti     | 09.05.2021. 14:44 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Boška Tošića br. 4, Banjaluka
Telefon: 051/219-033
Telefaks: 051/219-020
e-mail: info@dnsrs.org
www.dnsrs.org

M e d i j a T i m

Istočno Sarajevo, 09.05.2021.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SVIM MEDIJIMA

Javni istupi predstavnika vlasti Srpske u posljednje vrijeme su opasno morbidni. Najprije su se hvalili kako su nas opet zadužili, a sada predsjednica Cvijanović i ne trepnuvši ustvrdi da je Republika Srpska odmah iza Srbije po broju vakcinisanih.

E kamo sreće da je tako, ali surova je istina da smo daleko iza Srbije u svim segementima društva, a naročitpo po broju nabavljenih vakcina i brizi za zdravlje građana. Srbija je obezbijedila vakcine za svoje stanoviništvo pa čak i za komšije, tako da se veliki broj građana Republike Srpske tamo vaksinisao. Jer čekanje na vakcinu u Srpskoj je kao čekanje Godoa, dugo, sporo i besmiselno.

Dovoljno je samo upitati koliko je ljudi iz vašeg okruženja primilo vakcinu. Ja znam tek nekoliko srećnika ali oni su se vakcinisali u Srbiji. Jesu li vakcinisani policijaci, novinari, prosvjetari, bivši borci, poljoprivrednici…, NISU i zato obmanjivanje i laganje javnosti o ovom životno važnom pitanju je podmuklo i drsko.

Gospodo ako vam nisu bitni ljudski životi šta vam je onda bitno, osim novih kredita uz pomoć kojih se borite da ostanete na vlasti i uživate u raskoši i luksuzu dok se većina građana bori za egzistenciju i bukvalno za život jer vakcina i dalje nema. Za odabrane doduše ima jer se svi redom slikate pred kamerama dok se vakcinišete tako da građani vakcinu mogu jedino da vide na televiziji.

Svaki dan vlast nas bomabarduje lažnim informacija kao će nabaviti vakcine i eto kako su agilni i sposobni pa građani ne moraju da brinu. Ali narod više ne vjeruje u vaše lažne, morbinde i besmislene priče.

Stručnjaci nas stalno upozoravaju koliko je važno da svi građani prime vakcinu jer je to jedini način da zaštitimo sebe i druge od virusa korona, i zato gospodo preuzmite konačno odgovornost jer ovo što radite je postalo neizdrživo i plaćamo visoku cijenu ljudskim životima.

Poslanik DNS-a u NS RS Aleksandar Glavaš

 

www.dnsrs.org

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta