Sport     | 10.05.2021. 12:22 |

Uskoro nastavak košarkaške Lige mladih

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Liga mladih za košarkaše i košarkašice, nakon pauze uzrokovane pogoršanom epidemiološkom situacijom, uskoro se nastavlja.

Takmičenje se organizira za U-14, U-16 i U-18 kategorije, uz podršku USAID-a i Sportskih igara mladih kao partnerom projekta “Fer igra za fer djetinjstvo”.

Reprezentativke BiH Anđela Gligić i Dragana Domuzin, koje su kroz nastupe u Ligi mladih svojevremeno izborile za poziv u omladinske selekcije, naglasile su značaj samog takmičenja za sve dječake i djevojčice koje se žele baviti sportom.

Tim menadžer reprezentacije Razija Mujanović na pres-konferenciji održanoj ovim povodom, konstatovala je kako put prema vrhunskim rezultatima zapravo kreće od najranijeg uzrasta, a upravo takva prilika se pruža svim učesnicima Lige mladih.

Selektor ženske reprezentcije Goran Lojo također ističe značaj lige mladih kao projekta koji zaslužuje svaku pažnju i pohvale.

- Može predstavljati važnu stepenicu za svakog mladog košarkaša, vjerujem da ne trebam posebno naglašavati koliko je značajno na vrijeme krenuti sa bavljenjem sportom. Ovom prilikom se također zahvaljujem USAID-u na podršci koju su pružili - izjavio je Lojo.

Kalendar i datumi odigravanja Lige mladih bit će poznati u narednih sedam dana, nakon što članice KSBiH dostave imena predstavnika u takmičenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!