Bosna i Hercegovina     | 10.05.2021. 14:13 |

U Tuzli identifikovane tri žrtve proteklog rata

FENA Saopćenje

TUZLA, 10. maja (FENA) - U prostorijama Podrinje identifikacionog projekta u Tuzli danas su identifikovane tri žrtve proteklog rata. Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koje su u ranijim godinama ekshumirane iz masovnih grobnica Pilica i Zeleni Jadar te na lokalitetu Pećina u Vlasenici.

Među danas identifikovanim žrtvama su otac i sin, Hajro i Jusuf Aljić, žrtve ubijene u julu 1995. godine u Srebrenici. Posmrtni ostaci Hajre Aljića, rođenog 1944. godine u Skelanima, ekshumirani su iz masovne grobnice Pilica. Njegov sin Jusuf imao je 28 godina kad je ubijen, a njegovi posmrtni ostaci su pronađeni u masovnoj grobnici Zeleni Jadar.

Danas je potvrđen i identitet Munira (Muje) Jusića rođenog 1972. godine u Bajramovićima.  On je nestao 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci ekshumirani su na lokalitetu Pećina, općina Vlasenica.

- Identitet žrtava utvrđen je na temelju DNK analize, a zvanično su taj identitet danas potvrdili i članovi njihovih porodica - saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'