Stranačke aktivnosti     | 10.05.2021. 15:06 |

Saopćenje za javnost SBB-a

FENA Saopćenje

Muhić: Želimo Arapoviću uspješan rad, ali će SBB zaustaviti akumuliranje funkcija

Povodom upita više medija o tome da li je Adis Arapović istupio iz SBB-a, portparol SBB-a Seđad Muhić daje izjavu:

- Mi smo iz medija saznali za postupak gospodina Arapovića i to nas nije iznenadilo. U posljednje vrijeme, naročito nakon lokalnih izbora, dio kantonalnog rukovodstva u Sarajevu, Tuzli ili Bihaću je isticao potrebu hitne deakumulacije političkih i drugih funkcija i iskazao otvoreno nezadovoljstvo članstva zato što je supruga gospodina Arapovića izabrana u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-izvještajne agencije FBiH i Nadornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju).

SBB podsjeća javnost da je gospodin Arapović u Federalni parlament ušao s kompenzacijske liste, a ne direktnim mandatom i brojem dobivenih ličnih glasova i to odlaskom gospodina Muniba Jusufovića prošle godine u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Gospodinu Arapoviću SBB želi uspješan nastavak političkog djelovanja i podsjeća ga na izjavu koju je 8. februara 2020. godine dao za N1.

Neovisno od ovakvih personalnih odluka, SBB će u pripremi predstojećih izbora izvršiti korekciju svoje kadrovske politike na način da niko ne može obavljati više od jedne funkcije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'