Bosna i Hercegovina     | 10.05.2021. 15:53 |

VMBiH - Usvojen dokument za raspravu na Pododboru za saobraćaj između EU i BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojio je Informaciju Direkcije za evropske integracije o održavanju petog sastanka Pododbora za saobraćaj, energiju, životnu sredinu i regionalni razvoj između Evropske unije i Bosne i Hercegovine, 20. maja 2021. godine.

Na sjednici je usvojen dokument za raspravu za ovaj sastanak, koji će biti održan putem onlajn platforme, te je data saglasnost na prijedlog sastava delegacije BiH, a usvojeno je i više radnih zaključaka s ciljem njegove kvalitetnije pripreme.

Predsjedavajući delegacije BiH Mirza Hujić iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH bit će na raspolaganju medijima za upite u vezi s ovim sastankom.

IZMJENA ČLANA INTERRESORNE RADNE GRUPE ZA IZMJENU IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju predstavnika Vijeće ministara BiH u Interresornu radnu grupu za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

Za člana Interresorne radne grupe imenovan je zamjenik ministra spoljnih poslova Josip Brkić umjesto ranije imenovanog zamjenika predsjedavajućeg Vijeće ministara BiH i ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande.

Zamjenik ministra Brkić i ranije imenovani članovi - ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice Dževad Mahmutović će, kao predstavnici Vijeća ministara BiH, učestvovati u radu ove radne grupe, zajedno s predstavnicima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana