Bosna i Hercegovina     | 10.05.2021. 21:58 |

Borell: Neupitna podrška EU teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH

FENA Internet

BRISEL, 10. maja (FENA) - Nakon sastanka Vijeća za vanjske poslove EU-a u Briselu visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske unije Josep Borrell ponovio je kontinuiranu i neupitnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

Ministri su se složili da Bosna i Hercegovina ovu godinu treba iskoristi za unapređenje ustavne i izborne reforme, navela je Evropska služba za vanjske poslove.

- Moramo nastaviti podržavati napore Bosne i Hercegovine svakodnevnim angažmanom našeg specijalnog predstavnika u Sarajevu Johanna Sattlera - rekao je Borell.

Jedna od važnijih tema na današnjem sastanku je bila i zapadni Balkan te kako pružiti veći angažman Evropske unije u regiji.

- Regija ima posebnu ulogu u Evropi i za Evropu. Složili smo se da je zapadni Balkan regija od ključne geostrateške uloge Evropske unije. Naša posvećenost zapadnom Balkanu mora biti vrlo vidljiva – poručio je Visoki predstavnik Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Evropske unije Josep Borrell.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu