Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 13:48 |

Sindikat KCUS-a osuđuje neusvajanje Izvještaja o poslovanju KCUS-a za 2019.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Sindikat Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izražava nezadovoljstvo i oštro osuđuje što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila pozitivni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju KCUS-a za 2019. godinu.

- Također osuđujemo oduzimanje 2.000.000 KM od materijalnih troškova i 650.000 KM sa stavke PET CT, čime se direktno ugoržava život i zdravlje pacijenata oboljelih od malignih bolesti - stoji u saopćenju Sindikata KCUS-a.

Izvještaj je detaljno prezentiran na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj 5.maja ove godine, a utvrđeno da je KCUS tokom 2019. godine pozitivno poslovao, kao i prethodnih godina, što dokazuje pozitivan revizorski izvještaj.

- Nijedna zdravstvena ustanova u BiH, čak i kada ima veće probleme od KCUS, nije u fokusu javnosti i pod političko-medijskim nasrtajima kao KCUS - naglašvaju iz Sindikata.

Također, taj Sindikat strogo osuđuje i plasiranje neistina u javnosti zbog odlaska anesteziologa, unoseći nemir među pacijente i naglašavaju da se "13 anesteziologa koji su podnijeli zahtjev za prekid Ugovora o radu, nisu nikada obratili Sindikatu KCUS sa svojim problemima kako bi se oni, ako ih u opće ima, riješili".

Sindikat KCUS Sarajevo stoji uz svoje menadžmente, ljekare, medicinske sestre-tehničare, servirke, radnice, i sve ostale koje zbrinjavaju naše pacijente, jer kako ističu, to je "veliki tim koji brine za sve građane i to će i dalje raditi".

Apeluju na Skupštinu KS i Vladu KS, a posebno na nadležno ministarstvo zdravstva, da isprave grešku prema uposlenicima KCUS - članovima Sindikata KCUS, koji svakodnevno vrijedno rade u službi zdravlja naših građana, iz cijele Bosne i Hercegovine.

- Lične animozitete i nezadovoljstvo političke prirode morate ostaviti po strani, jer KCUS ne smije biti predmetom političkih netrpeljivosti - ističe se u saopćenju predsjedništva Sindikata KCUS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije