Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 13:30 |

Sofradžija: Radit ću za dobrobit svih građana

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 11.maja (FENA) – Novoizabrani načelnik Općine Foča u FBiH Mujo Sofradžija, nakon današnjeg preuzimanja Uvjerenja o dodjeli mandata u Centralnoj komisiji (CIK) BiH, primopredaju dužnosti najavio je za ponedjeljak, 17. maja.

Naglasio je da je svjestan obaveza koje ga očekuju te da će se maksimalno posvetititi radu za dobrobit svih građana ovog dijela BPK Goražde, što u lokalnoj zajednici koja je prvenstveno opterećena finansijskim problemima, neće biti lako.

- Finansijska situacija je izuzetno teška, a dugovanja Općine Foča u FBiH po mojim saznanjima iznose od 550.000 do 600.000 KM.  Nakon preuzimanja dužnosti predstoji dosta posla i mnogo će se morati raditi, a prioritet je najprije pokušati stvoriti uštede, počev od lokalne administracije ali i drugih segmenata – istakao je on.

Najavio je da će naredni korak biti obilazak svih mjesnih zajednica na prostoru općine kado bi se sagledala situacija i potrebe na terenu, a finansijska konsolidacija općine i stvaranje ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta bit će glavni zadaci novog načelnika.

- Krenuo sam iz naroda i za narod ću raditi i neću se prikloniti bilo kojoj političkoj partiji. Radit ću za dobrobit svih stanovnika ove lokalne zajednice i ostvarenju ciljeva za ugodniji život u ovom dijelu BPK Goražde – poručio je novoizabrani načelnik Općine Foča u FBiH koji je kao nezavisni kandidat na prijevremenim izborima dobio najviše glasova birača.      

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta