Bosna i Hercegovina     | 11.05.2021. 17:51 |

Usravnopravna komisija razmatrala Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Na 20. sjednici Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) članovi Komisije su razmatrali Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine čiji je predlagač Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. Rasprava o ovom Prijedlogu zakona je odgođena a od Predstavničkog doma zatraženo je da se do naredne sjednice Ustavnopravne komisije Doma naroda isprave utvrđeni nedostatci u Prijedlogu zakona.

Na današnjoj sjednici nije podržana Inicijativa Denisa Bećirovića, delegata u Domu naroda, koja glasi: „Podnosim delegatsku inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da, najkasnije u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi Zakon o kinematografiji Bosne i Hercegovine“.

Također članovi Komisije upoznali su se s Inicijativom za održavanje zajedničke tematske sjednice o zabrani svih vrsta diskriminacije žena čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo