Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 10:21 |

Rasvijetljene provale u tri vjerska objekta na području Doboja i Teslića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Policijski službenici Policijskih stanica Doboj 1, Doboj 2 i Teslić, početkom maja ove godine, operativnim radom na terenu, identificirali su osobu inicijala S.L. iz Banje Luke za koju postoji osnov sumnje da je izvršila provale u dva vjerska objekta na području Grada Doboja i općine Teslić i osobu inicijala A.P. iz Tuzle, za koju postoji osnov sumnje da je izvršila provalu u jedan vjerski objekat na području Grada Doboja.

Za osobu inicijala S.L. postoji osnov sumnje da je početkom aprila 2021. godine izvršila provalu u vjerski objekat u naselju Orašje, područje grada Doboja i provalu u vjerski objekat u mjestu Gornji Teslić, područje općine Teslić, odakle je otuđila sitni kovani novac.

Za osobu inicijala A.P. postoji osnov sumnje da je krajem marta 2021. godine izvršila provalu u vjerski objekat u mjestu Pridjel Gornji, područje grada Doboja, gdje je prostorije vjerskog objekta koristila za spavanje.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv osobe inicijala S.L. će biti dostavljen Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima „teška krađa“ dok će protiv osobe inicijala A.P. biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „narušavanje nepovredivosti stana“ – saopćeno je iz MUP-a RS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'