Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 12:18 |

Ministarstvo financija HNŽ: Uskoro će biti isplaćena razlika plaća za ožujak

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. svibnja (FENA) – U vezi s poteškoćama u isplati plaća proračunskim korisnicima izazvanih kvarom na informatičkom sustavu Ministarstvo financija Hercegovačko-neretvanske županije ističe kako se radi na ažuriranju nove baze podataka za 5.200 proračunskih korisnika.

Iz Ministarstva ističu kako su trenutno u bazu podataka ažurirani gotovo svi matični podaci uposlenika, proračunskih korisnika i u tijeku je unos podataka za obračun plaće. Zbog potrebe poštivanja rokova za isplatu plaća prema ustaljenoj mjesečnoj dinamici, Ministarstvo financija je u utorak, 11. svibnja, uplatilo akontacije plaća za travanj 2021. godine, a koju su dobili uposlenici na razini primanja koje su imali za veljaču 2021. godine.

"Završetak obračuna zaostataka plaća za ožujak 2021. godine očekujemo do kraja idućeg tjedna nakon čega će biti isplaćena razlika plaća za ožujak kao i ugovori koji nisu bili isplaćeni zbog gore navedenog razloga. Nakon završetka aktivnosti iz prethodnog stava planiramo obračunati razliku za travanjske plate te ponoviti postupak isplate kao i kod plaće za ožujak 2021. godine", navodi se u priopćenju Ministarstva financija HNŽ-a.

Iz Ministarstva financija zahvaljuju proračunskim korisnicima, školama, policiji, pravosudnim organima i ministarstvima, te upravnim organizacijama koje su, kako se navodi, dale ogroman doprinos dostavljanjem traženih matičnih podataka.

Od nastanka kvara koji se dogodio na serveru za obračun plaća 29. ožujka ove godine Ministarstvo financija HNŽ-a je prema odluci županijske vlade odmah pristupilo nabavci novog servera uz obvezu poštivanja svih procedura za javne nabavke.

"Od trenutka isporuke uređaja koji se dogodio 9. travnja 2021. godine, u posljednjih 30 dana, uposlenici Ministarstva financija HNŽ-a u suradnji s ovlaštenom firmom, kontinuirano rade na ažuriranju nove baze podataka za 5.200 proračunskih korisnika u HNŽ-u", navodi se dalje u priopćenju.

Iz Ministarstva financija ističu kako je funkcioniranje Hercegovačko-neretvanske županije stabilno, da su plaće i ostala primanja nepromijenjeni u odnosu na ranije razdoblje, te da se u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i u proceduri utvrđuju razlozi nastanka kvara na serveru, materijalna šteta i eventualna odgovornost za ovakvo stanje koje je uznemirilo javnost.

Također, iz spomenutog ministarstva napominju kako su svi podaci i kompletna arhiva podataka koji su se nalazili na serveru sačuvana kod proračunskih korisnika, prikazani kroz obrasce za evidentiranje, a koji su propisani u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, te da ne postoji bilo kakva mogućnost zlouporabe tih podataka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo