Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 14:24 |

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović uputio bajramsku čestitku (VIDEO)

FENA

TUZLA, 12. maja (FENA) - Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović uputio je čestitku povodom ramazanskog Bajrama.

U bajramskoj poruci muftija Fazlović navodi da je svako dužan, da se koliko god može više, u dobru natječe i da svojim djelima koristi drugima. Najbolji među ljudima je onaj ko je najkorisniji, poručuje Muhammed, a.s., podsjetio je Fazlović.

Posebno se to cijeni kada se izdašno pomaže onima koji su u nevolji i čije su potrebe najočitije, istaknuo je, pozvavši sve da im olakšaju stanje i pruže utjehu u bajramskim danima, i da to budu trajne vrline ljudi.

Ukazujući na jedan od svijetlih primjera nesebičnosti, iskazao je zahvalnost ljekarima i svom medicinskom osoblju na dugotrajnom i odgovornom bdjenju nad zdravljem građana, posebno u vrijeme prijetećih talasa pandemije kojoj je stanovništvo još izloženo.

- Neka im za njihovu požrtvovanost dragi Bog pruži Svoju nagradu, osnaži ih i podari im svako dobro. S posebnim osjećanjem i mišlju u ovim blagoslovljenim ramazanskim i predbajramskim trenucima, Allahu, dž.š. upućujemo dovu da olakša stanje bolesnima, da njihov oporavak uveća nadu i radost u njihovim porodicama - poručio je.

- Allaha Svemilosnog molim da svim muslimanima i muslimankama primi njihove ramazanske ibadete i da ih poživi u sreći i zadovoljstvu. Zahvalni smo im na njihovoj odlučnosti i istrajnosti da zajedno sa svojim čestitim imamima jačaju duh našeg naroda i temelje naše domovine. Posebno smo ponosni na naše džemate u Podrinju i Posavini kojima dugujemo stalnu pažnju i podršku. Pozivam vas da drugog dana Bajrama obiđemo mezarja naših najmilijih i šehitluke gdje su najbolji sinovi naše domovine - poručio je Fazlović u bajramskoj čestitki.

Pogledajte https://fena.ba/video/5880/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1pH7tGJXtwi6qMW_Bgzc2VVuH2YAhqL9F?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana