Sport     | 12.05.2021. 14:51 |

Ministar Kozlić razgovarao s delegacijom Košarkaškog saveza ZDK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić razgovarao je danas sa delegacijom Košarkaškog saveza Zeničko-dobojskog kantona u kojoj su bili predsjednik Feđa Jovanović i generalni sekretar Nadir Koredžija.

Jovanović i Koredžija upoznali su ministra Kozlića o trenutnom stanju košarke u kantonu, te istakli zadovoljstvo da su bez obzira na probleme s pandemijom, sve mlađe uzrasne kategorije završile regularni dio sezone i da ih naredne vikende očekuju završnice F4 u svim uzrasnim kategorijama te nastupi na završnicama Državnog prvenstva.

Zahvalili su na kontinuiranoj podršci resorog ministarstva razvoju košarke, te pohvalili nedavno usvojeni dokument Strategija razvoja sporta 2020.-2024. koji nudi sistemski pristup razvoju ove oblasti.

Kozlić je istakao da je strateško opredjeljenje tog ministarstva povezivanje i omasovljenje školskog i takmičarskog sporta, vodeći računa o edukaciji stručnih kadrova i jačanju kompetencija sportskih radnika. Obećao je nastavak podrške projektu "Liga mladih" koja je definitivno jedinstvena i kvalitetna za razvoj mladih košarkaša i košarkašica, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana