Bosna i Hercegovina     | 12.05.2021. 17:57 |

U Sloveniji potvrđen slučaj indijske varijante novog koronavirusa

FENA Agencije

LJUBLJANA, 12. svibnja (FENA) - Prvi slučaj indijske varijante novog koronavirusa u Sloveniji otkriven je u uzorku uzetom 20. travnja, objavili su u srijedu popodne slovenski mediji.

Kako prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, taj podatak objavljen je na portalu GISAID, a mutacija je potvrđena u Institutu za mikrobiologiju i imunologiju ljubljanskog Medicinskog fakulteta.

Laboratoriji koji se bave sekvenciranjem genoma novog koronavirusa, među kojima je i laboratorij tog instituta, podatke o novim varijantama koje zabilježe najprije unose u portal GISAID. Riječ je o svjetskoj znanstvenoj inicijativi i primarnom izvoru koji nudi otvoreni pristup do genomskih podataka novog koronavirusa, prenose slovenska agencija.

Ravnatelj Institut za mikrobiologiju i imunologiju Miroslav Petrovec za sada nije potvrdio informaciju domaćoj javnosti, a pretpostavlja se da će to učiniti u četvrtak na konferenciji za novinare na kojoj će predstaviti proširenost novih sojeva koronavirusa u Sloveniji, među kojima je najprisutnija tzv. britanska varijanta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) nedavno je objavila da je indijska inačica novog koronavirusa zaraznija i zato predstavlja dodatnu zabrinutost ako bi se proširila svijetom, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo