Bosna i Hercegovina     | 13.05.2021. 13:19 |

Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Admir Jakupović i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje mjere pritvora osumnjičenima u predmetu Admir Jakupović i drugi, nakon održanog ročišta za razmatranje prijedloga Tužilaštva BiH, 12. maja ove godine donio rješenje kojim je prihvatio prijedlog Tužilaštva BiH te je u odnosu na osumnjičene Admira Jakupovića, Edina Hatića, Abdulaha Džanku, Mirzu Serdarevića i Al Rijada Fazlića odredio mjeru pritvora.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 10. juna ili do nove odluke Suda.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga propisanih u Zakonu o krivičnom postupku BiH, odnosno zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od pet godina ili teža kazna.

 Admir Jakupović, Edin Hatić, Abdulah Džanko, Mirza Serdarević i Al Rijad Fazlić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH), a u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stav 1. KZ-a, saopćeno je iz Suda BiH.

 

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo