Stranačke aktivnosti     | 14.05.2021. 14:16 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Mostar, 14. svibnja 2021. god.
PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Obilježen Dan općine Usora i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora

Dan općine i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora danas je svečano obilježen prigodnim programom.

Obilježavanje Dana općine započeo je otkrivanjem ploče na Mostu Usorskih branitelja, a ploču je otkrio predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, koji je danas uz dužnosnike HDZ-a BiH i HNS-a svih razina vlasti nazočio svečanostima u Usori.

Stari most sa jednom prometnom trakom je bio veliki prometni problem za stanovnike i gospodarske subjekte koji su na lijevoj strani obale rijeke Usore. Novi i suvremeni most na rijeci Usori uspješno je završen protekle godine, spaja dva dijela istoimene općine, odnosno naseljeno mjesto Alibegovci sa naseljima Žabljak i Tešanjka na desnoj obali, te magistralnim putem Doboj - Teslić.

Izaslanstvo u kojem su uz predsjednika Čovića bili i dužnosnici svih razina vlasti, položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima Usore a zatim nazočilo svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je predsjedao Anto Matić, predsjednik.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić podnoseći izvješće od zadnje svečane sjednice, prezentirao je projekte koje je osigurala općinska uprava i one koji su realizirani uz pomoć većih razina vlasti u zadnjih godinu dana. “Napredak je vidljiv, nastavljamo s ulaganjima u mlade, obitelj, infrastrukturu kao i nove investicije uz podršku drugih razina vlasti, koji su uvijek spremni pomoći i pomažu zahtjevima općine Usora“, naglasio je načelnik Anđelić, uz zahvalu na potpori.

Anđelić je potom uručio zahvalnice dobitnicima općinskog priznanja za 2021. godinu.

Godišnja plaketa općine Usora za 2021. godinu dodijeljena je Zlatku Jeliću, ministru gospodarstva u Vladi Zeničko-dobojske županije, za aktivno zalaganje u realizaciji projekata iz oblasti gospodarstva i drugih oblasti u kojima je općina Usora imala suradnju.

Javno priznanje počasni građanin općine Usora danas je dobio dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, za posebne zasluge u promicanju potreba i interesa Općine Usora kao i potporu u realizaciji brojnih kapitalnih projekata važnih za razvoj ove općine.

-Iznimno sam ponosan na uspjeh ove općine, kazao je predsjednik Čović te je čestitao Dan općine i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Podršku svim projektima na području općine Usora, iskazao je predsjednik Čović obećavši pomoć i drugih razina vlasti prilikom realizacije svih većih infrastrukturnih projekata. „Mislim da ono što ste započeli nije ostalo nezavršeno“, istaknuo je dr. Čović te dodao, “Most braniteljima Usore koji smo danas formalno otvorili, kada smo pričali o tom kapitalnom projektu kazali smo da ćemo ga završiti. Uvjeren sam, ako vi imate jasnu viziju, zajedno možemo napraviti sve kako bi ljudi mogli ovdje ostajati i graditi svoje obitelji“, kazao je dr. Čović.

Govoreći o političkom utjecaju i svim razinama vlasti, naglasio je kako HDZ BiH u Hrvatski narodni sabor imaju posebnu vrijednost te je iskazao uvjerenje da će svojim političkim djelovanjem stvoriti uvijete da se Hrvati u čitavoj BiH osjećaju svoji na svom.

„Ovih dana vodimo pregovore koji će se razvijat i kroz naredne dane, kako bi kroz izborno zakonodavstvo osigurali da konstitutivan narod, jednakopravan narod, hrvatski narod u BiH ima legitimne predstavnike koji će štiti interese Hrvata u svakom dijelu BiH. Hrvati će isto tretirati Hrvata Posavine, ovog djela Bosne, Središnje Bosne kao i Hercegovine“, istaknuo je dr. Čović.
Za kraj, predsjednik Čović čestitao je svima, Dan općine Usora te obljetnicu 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo