Bosna i Hercegovina     | 14.05.2021. 15:20 |

Općina Ilidža - Fatiha i polaganje cvijeća na Dan šehida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Dan šehida tradicionalno se obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama i prilika je da se svi građani Bosne i Hercegovine prisjete onih koji su položili živote za svoj grad i državu, u periodu od 1992  - 1995. godine.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i rukovodstvo Općinskog vijeća Ilidža obilježili su Dan šehida učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća na mezarju Kovači u Hrasnici i na Centralnom spomen obilježju Ilidža te odali počast poginulim borcima i šehidima. Na mezarju Kovači u Hrasnici proučen je i poklonjen Ja-Sin svim šehidima.

Delegacija Općine Ilidža položila je cvijeće i proučila Fatihu kod Ljetne pozornice. Tamo je, u organizaciji JOB-a Unije veterana, Općine Ilidža i Fonda memorijala KS, održan tradicionalni Memorijalno-historijski susret 'Odbrana Ilidže 2'. U okviru te manifestacije održan je historijski sat i upriličen obilazak Ratne spomen sobe 4.Vmtbr i 102.mtbr.

Na mjestu bitke, cvijeće su položili i proučili Fatihu u znak poštovanja i sjećanja na poginule, delegacije JOB-a,   Koordinacije  boračkih udruženja, članovi porodica šehida  i poginulih branitelja te predstavnici političkih stranaka SDA, NiP i Naša stranka.

- Načelnik Muzur uručio je diplome najboljim malim lovcima Vedadu Bašaliću, Amsalu Bašoviću, Mehi Botulji, Dini Đeliloviću i Almiru Kahviću - navode iz Općine Ilidža.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom