Bosna i Hercegovina     | 14.05.2021. 15:32 |

MUP ZDK - Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti obilježen Dan policije

FENA Saopćenje

ZENICA, 14. maja (FENA) - U okviru obilježavanja 15. maja, Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) danas su savjetnik ministra unutrašnjih poslova Fadil Jaganjac i policijski komesar Semir Šut položili cvijeće na Spomen-ploču podignutu u znak sjećanja na pripadnike ovog ministarstva, poginule u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka.

U prisustvu članova porodica poginulih pripadnika Ministarstva, cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije MUP-a ZDK, kao i predstavnici Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Grada Zenica.

Obraćajući se prisutnima, savjetnik ministra Fadil Jaganjac i policijski komesar Semir Šut su naglasili da se obilježavanjem Dana policije MUP-a ZDK, zapravo, obilježava i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva, koji su u toku Odbrambeno-oslobodilačkog rata dali živote za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, kao i one koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih i opasnih policijskih zadataka na očuvanju lične i imovinske sigurnosti naših građana.

Potcrtali su, istovremeno, da njihov doprinos društvu i zajednici neće i ne smije biti zaboravljen.

Polaganju cvijeća je prisustvovao i muftija zenički hafiz dr. Mevludin efendija Dizdarević zajedno sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Zenica, Jakubom ef. Salkicom.

Tom prilikom, muftija Dizdarević se kratko obratio članovima porodica poginulih pripadnika policije, upućujući dove da se nikada više ne ponove događaji u kojim će biti ugroženi ljudski životi, te dovedeni u pitanje dostojanstvo i opstanak jednog naroda, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu