Stranačke aktivnosti     | 16.05.2021. 14:36 |

Saopćenje za javnost SDS

FENA Saopćenje

Dragojević-Stojić: Mizernim povećanjem plata vlast ponižava zdravstvene radnike

Problemi u zdravstvenom sistemu ne mogu se riješiti bilo kakvom jednokratnom pomoći niti mizernim povećanjem plata od 5%. To je samo flaster na ranu koja krvari već dugo, kaže Maja Dragojević-Stojić, član Predsjedništva SDS.

Ona napominje da je mnogo je vrijednih i stručnih radnika napustilo ovu zemlju, ne samo zbog malih plata, već zbog sveopšteg ambijenta i osjećaja poniženosti.

„Da li stvarno mislite da svi napori medicinskih radnika tokom pandemije vrijede toliko da stanu u jednu milostinju od 5%“, upitala je Dragojević-Stojić.

Ona kaže da bi vlast ukoliko cijeni radnike, trebala napraviti sistem u kojem će njihov rad i sposobnost procjenjivati uvijek bolji od njih, po stručnosti i znanju, a nikako lošiji.

„Stvorite im uslove rada zbog kojih će svakog dana motivisani ići na posao. Dajte im plate koje zaslužuju na osnovu njihovog nesebičnog zalaganja u cilju zaštite zdravlja građana. Omalovažiti njihov rad i svesti ga na 5% je ponižavajuće i nedopustivo“, poručila je Dragojević-Stojić.

Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta