Bosna i Hercegovina     | 17.05.2021. 10:06 |

Građani pitaju, ministrice KS odgovaraju u okviru teme 'Obrazovanje i mladi'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Centri civilnih organizacija (CCI), uoči održavanja Foruma odgovornosti sa ministricom nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo (KS) Melikom Husić – Mehmedović i ministricom odgoja i obrazovanja KS Naidom Hota–Muminović, organiziraju dva ulična štanda na kojima će građanke i građani imati priliku da postave pitanja ministricama o temi „Obrazovanje i mladi“.

Ulični štandovi bit će upriličeni danas na Trgu Branilaca Vogošće, ispred KSC-a, s početkom u 14.00 sati, kao i sutra (18. maja) u Maloj aleji, Ilidža, s početkom u 10.00 sati.

Na Forumu odgovornosti u organizaciji CCI-a Melika Husić– Mehmedović, ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih KS i Naida Hota–Muminović, ministrica odgoja i obrazovanja KS će uživo 18. maja s početkom u 17.00 sati odgovarati na pitanja građana i građanki pristigla putem inboksa Facebook stranice Lookalno.ba, maila lookalno.ba@gmail.com, uličnih štandova te u toku trajanja događaja na linku za prenos uživo u komentarima na Facebook stranici ili YouTube kanalu Lookalno.ba.

Forum odgovornost će biti uživo emitiran putem Lookalno.ba (Facebook i Youtube kanal).

CCI organiziraju forume odgovornosti sa premijerom, ministricama i ministrima Vlade Kantona Sarajevo povodom 100 dana rada ove vlade.

Organiziranjem foruma odgovornosti nastoji se omogućiti dvosmjerna komunikacija između građana i predstavnika i predstavnica u vlasti, koja je od izuzetne važnosti u demokratskom društvu.

Forumi odgovornosti, nakon prvog održanog foruma sa premijerom KS-a 21. aprila, se organizuju svakog utorka u maju, počevši od 4. maja.

Putem Facebook i web stranice Lookalno.ba dostupni su snimci održanih foruma kao i detaljnije informacije o predstojećim događajima, saopćeno je iz CCI-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'