FENA biznis     | 17.05.2021. 15:18 |

United Grupa podržala Inicijativu u zaštiti životne sredine

FENA Saopćenje

Saopćenje za medije

 

 
United Grupa podržala Inicijativu u zaštiti životne sredine

 

17. maj 2021 - United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, saopćila je danas da se pridružila inicijativi Naučno zasnovani ciljevi (SBTi) koja ima za cilj podršku kompanijama u borbi protiv klimatskih promjena i smanjenju emisije ugljen-dioksida.

 

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, u okviru koje u Bosni i Hercegovini posluju Telemach BH kompanija i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1, pridružila se hiljadi drugih vodećih svjetskih kompanija koje su se također obavezale da će definisati ciljeve i promovisati najbolje prakse u borbi protiv klimatskih promjena.

 

"Pridruživanje inicijativi naučno-zasnovanih ciljeva pokazuje kontinuiranu posvećenost United Grupe da bude društveno-odgovorna kompanija. Ovo je prirodan korak na našem putu da imamo aktivniju ulogu u stvaranju održivog razvoja", rekla je izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag.

 

„Pridruživanje inicijativi prilika je za nas da pružimo primjer i radimo ono što najbolje činimo - inoviramo, povezujemo i podstičemo efikasnost kako bismo uticali na promjene svugdje  gdje United Grupa posluje“, dodala je Boklag.

 

United Grupa, kao društveno odgovorna kompanija, poziva sve Telemach BH korisnike zbog očuvanja životne sredine da plaćaju svoje račune online i prijave se na E-račun.

 

United Grupa u naredna 24 mjeseca treba da razvije ciljeve, pošalje ih na ocjenu i odobrenje.

 

„Naučno zasnovani ciljevi” (SBTi) je globalna inicijativa koja podržava kompanije u uspostavljanju ciljeva smanjenja šetetnih gasova zasnovanih na nauci i ciljevima definisanim Sporazumom o klimatskim promjenama UN potpisanim u Parizu. Naučno zasnovani ciljevi treba da ukažu kompanijama kako i koliko brzo treba da smanje emisiju gasova kako bi spriječili najgore efekte staklene bašte i klimatskih promjena.

 

Inicijativa je globalna saradnja između Projekta za objavljivanje količine emisija ugljenika (CDP), Instituta za svjetske resurse (WRI), Svjetskog fonda za prirodu (WWF) i Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija (UN Global Contract).

 

 

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 11 miliona korisnika i više od 12.500 zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

 

Za više informacija posjetite https://united.group/

 

Kontakt za medije:

Karl Emerick Hanuska
Group PR Director
M +31 6 34 35 59 60
karl.emerick.hanuska@united.group    

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo