Stranačke aktivnosti     | 18.05.2021. 07:49 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost

 

u povodu nastavka kvazipatriotskog djelovanja lidera tzv. probosanskih stranka

 

Sastanak lidera tzv. probosanskih stranaka u Centrali SDP-a, sa namjerom, kako se navodi, "stvaranja trećeg bloka koji bi trebao biti rival na narednim Opštim izborima strankama u Republici Srpskoj okupljenim oko vladajućeg SNSD-a i drugom bloku oko SDS-a, PDP-a i DNS-a", namjera je podmetanja kukavičjeg jajeta građanima od strane SDP-a i njihovih saveznika u cilju zadržavanja na vlasti Milorada Dodika i SNSD-a, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Pored apsurdnosti namjere „rješavanja“ komšijskih problema u Republici Srpskoj u vrijeme kada iz Federacije građani bježe a oni koji ostaju većinom gladuju i žive na ivici egzistencije,  te katastrofalnog reagovanja vlasti na pandemiju i posljedice koje će desetine hiljada porodica ostaviti bez egzistencije - najava da će ovaj blok imati kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda dodatno dokazuje da će tzv. probosanske stranke djelovati u cilju zadržavanja Milorada Dodika na vlasti.

Rezultati Opštih izbora održanih 2018. godine dokazuju da je zbir glasova tzv. probosanskih stranaka oko 40.000, što je politički zanemarljivo u odnosu na 368.000 glasova koje je dobio Milorad Dodik i 292.000 glasova Mladena Ivanića, ali će sigurno uticati da i narednih izbora Milorad Dodik bez potrebe dodatne mobilizacije biračkog tijela zadrži poziciju koja mu omogućava javno sramoćenje BiH pred međunarodnom javnosti.

Prosto je nevjerovatan politički bezobrazluk kvazipatriotskih stranaka koje su se odazvale konceptu sturenog SDP-a - da smatraju da su građani zaboravili da su u gotovo istom sazivu na prošlim lokalnim izborima izdali Bošnjake Srebrenice koje su podmuklo nagovorili da bojkotuju izbore, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

18. 5. 2021.                                                                                    Press BOSS-a, Muamer Dedić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!