Ekonomija     | 18.05.2021. 13:49 |

SSSBiH - Podrška radnicima i Sindikatu GRAS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) iskazao je spremnost da  pruži svaki vid podrške i pomoći radnicima i Sindikatu KJKP “GRAS”, kao i granskom Samostalnom sindikatu radnika u komunalnoj privredi FBiH u njihovim nastojanjima da se očuvaju radna mjesta i osigura egzistencija radnika.

- Neprihvatljivo je da se bilo kakve nesuglasice i ovog puta rješavaju preko leđa radnika i da su u 2021. godini ljudi primorani štrajkovati glađu da bi se čuo njihov glas i da bi dobili novac koji su pošteno zaradili. To je jedan od razloga što pozivamo sve nadležne da potpuno ozbiljno shvate današnja dešavanja u i oko KJKP “GRAS” kako bi se novonastala situacija odmah i bez odlaganja riješila, izbjegle neželjene posljedice za radnike koji štrajkuju, a radnici i njihove porodice dobili zarađena sredstva za život - navode iz SSSBiH. 

U vrijeme kada je sve manje radnika u našoj zemlji i kada se sve rjeđe otvaraju nova radna mjesta, kako ističe u saopćenju SSSBiH, prioritet svih odgovornih društvenih aktera jednostavno mora biti očuvanje postojećih firmi i radnih mjesta, te omogućavanje pristojnog i čovjeka dostojnog života za sve radnike i radnice.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta