Bosna i Hercegovina     | 18.05.2021. 14:03 |

Čović i Krišto s gradonačelnikom Livna razgovarali o infrastrukturnim projektima

FENA Saopćenje

LIVNO, 18. svibnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i predsjedavajuća Zastupničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto boravili su u utorak u službenom posjetu Livnu.

Tom prigodom bilo je riječi o funkcioniranju Gradske uprave, suradnji s višim razinama vlasti, projektima koje realizira Grad Livno, te planiranim aktivnostima lokalne razine vlasti, izvijestili su iz Ureda gradonačelnika Livna.

Čondrić je svoje goste upoznao s implementacijom izbornih rezultata, aktualnim i kapitalnim projektima te političkom situacijom u Gradu.

Gradonačelnik je ocijenio kako će infrastrukturni projekti, kao i oni u energetskom sektoru biti među prioritetima.

Istaknuo je dovršetak izgradnje sekundarne vodovodne mreže na potezu Livno-Lusnić, te sekundarne vodovodne mreže u Mišima.

Uz to, goste je upoznao s projektima socijalnog aspekta te govorio o samom funkcioniranju Gradske uprave naglasivši trenutačno najaktualniji projekt, uspostavljanje novog katastra.

- Razvoj gospodarstva, i ekonomski rast, dijelom će zaustaviti i iseljavanje, a nužne su konkretne mjere za podizanje malih i srednjih poduzeća, poticaji za poljoprivredu i stočarstvo, pomoć i poticaji za mlade, kao i dodatna ulaganja i razvoj privatnog sektora kroz bolju suradnju s domaćim gospodarstvenicima - ustvrdio je Čondrić.

Zahvalio je na dolasku i podršci za koju je kazao da je od iznimnog značaja, a u dijelu u kojem je govorio o planiranim aktivnostima Grada Livna po pitanju infrastrukturnih projekata istaknuo je gradnju nove zgrade dječjeg vrtića.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i zamjenica predsjednika Borjana Krišto podržali su planirane aktivnosti koje su čuli na sastanku na kojem je zaključeno da će dužnosnici viših razina uvijek biti na raspolaganju za bilo kakvu pomoć kad je ona potrebna.

Čović je na dar gradonačelniku uručio autorsku knjigu "Iznad crte" dok je gradonačelnik, govoreći o potpori Grada Livna malim poljoprivrednim proizvođačima kao i svima drugima koji se bave vlastitom proizvodnjom, predsjedniku i zamjenici predsjednika HDZ-a BiH uručio dar s livanjskim proizvodima.

Posjet Livnu Čovića i Krišto nastavljen je u prostorijama HDZ-a BiH te susretom s članovima Županijskog i Gradskog odbora te stranke. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo