Stranačke aktivnosti     | 18.05.2021. 14:48 |

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH HNŽ

FENA Saopćenje

Mostar, 18. svibnja 2021. godine

 

ŽO HDZ-a BiH HNŽ: Potpuna konstitutivnost Srba u HNŽ-u

Predsjedništvo županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije održalo je danas proširenu sjednicu na kojoj je prije svega pohvalilo pregovarački tim Vlade HNŽ, resornog Ministra i predsjednika Vlade kao i sindikate medicinskih djelatnika u iznalasku rješenja višemjesečnog problema. Naglašeno je da sve raduje činjenica kako žitelji HNŽ-a nemaju potrebe strahovati o potpunoj medicinskoj usluzi u medicinskim ustanovama.

Istaknuto je da se daje puna politička podrška inicijativi vijećnika HDZ-a BiH u Skupštini HNŽ-a u izmjeni Ustava po pitanju potpune konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Također, naglašena je i neupitna spremnost HDZ-a BiH u formiranju nove Vlade HNŽ-a sukladno izbornim rezultatima iz 2018. godine. Navedeno je da se odvijaju pregovori s potencijalnim koalicijskim partnerima, te da žalosti činjenica da SDA ne pokazuje ni najmanju želju kako bi se implementirala volja birača.

Vodstvo HDZ-a BiH HNŽ-a smatra da je nužno poštivati izbornu volju birača i da SDA neće biti kočnica normalnog funkcioniranja županije. Također, istaknuto je da je voljom ministara iz reda SDA produljena trakavica imenovanja ravnatelja MUP-a , te time produljena i ovako narušena sigurnosna slika u županiji.

Napominjemo da je pored svih napora ministra MUP-a i predsjednika Vlade da se sigurnosna situacija u županiji podigne na viši nivo, SDA odlučila je prešutno zanemariti ovu temu iz njima poznatih razloga.

Vodstvo županijskog odbora HDZ-a BiH podržalo je i prijedlog o oživljavanju gradskih i općinskih turističkih zajednica, a sve u cilju jačanja turističko-ugostiteljskog potencijala naših destinacija.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta