Svijet     | 19.05.2021. 10:39 |

Kabiri: Izrael će stajati iza prava na obranu svojih građana

FENA

SARAJEVO, 19. svibnja (FENA) - Izrael je pod masovnim brutalnim terorističkim napadom terorističke organizacije Hamas, koja u svojoj službenoj povelji poziva na ubojstvo Židova i uništenje Države Izrael. Više od 3000 raketa ispaljeno je na izraelske gradove, uključujući Tel Aviv, gdje živi cijela moja obitelj i zabrinut sam za njihovu sigurnost i živote, kaže Amir Gross Kabiri, Izraelac koji je u Bosni i Hercegovini na čelu kompanije Aluminij Industrija.

On ističe da Hamas svakodnevno čini zločine protiv čovječnosti te da „vlastite civile koriste kao živi štit, a kao država koju obvezuje zakon, država Izrael ne može prihvatiti takve napade, niti u ovo vrijeme, niti u jednom trenutku“. Dodaje da aktualni sukob nije muslimansko-židovska bitka te da se Izrael bori isključivo protiv Hamasa kao terorističke organizacije koja se zaklela eliminirati Državu Izrael.

-Nijedna suverena zemlja neće prihvatiti napad raketama. Izrael će stajati iza prava na obranu svojih građana, istovremeno nastojeći da ne povrijedi civile na strani Palestinaca, navodi Kabiri.

Jedini način za rješavanje ovog sukoba je, kako ističe „potpuno razoružati Hamas i druge terorističke organizacije u Gazi i na Zapadnoj obali“.

-Nismo protiv palestinskog naroda, Izrael ga opskrbljuje vodom, medicinskom pomoći, električnom energijom i socijalnom pomoći čak i u ovim teškim vremenima. Palestinski narod je talac ekstremnih terorističkih organizacija i ako želi živjeti u prosperitetu i miru, mora odlučiti želi li da njima upravlja demokratski režim ili terorističke organizacije. Kao Izraelac, čvrsto vjerujem da većina palestinskog naroda želi živjeti u miru i prosperitetu, navodi Kabiri i dodaje da ima prijatelje i poslovne partnere muslimane širom svijeta i svi podržavaju Izrael u ovom izazovnom razdoblju.

Navodi i da je Bliski istok u stalnom procesu normalizacije, a da je posljednjih mjeseci Izrael potpisao značajne ugovore s Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinom i Marokom, kao i da će se mnoge zemlje pridružiti i potpisati važne mirovne ugovore.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu