Bosna i Hercegovina     | 19.05.2021. 11:00 |

Tegeltija i Rangel razgovarali o evropskoj budućnosti BiH

FENA Saopćenje

BRISEL/SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Briselu sa stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH i potpredsjednikom EPP-a Pauolom Rangelom.

Na sastanku, na kojem je razgovarano o evropskoj budućnosti BiH, predsjedavajući Tegeltija upoznao je izvjestioca za BiH u EP Rangela sa aktivnostima koje Vijeće ministara provodi s ciljem brže i efikasnije realizacije reformskih procesa, kao glavnog preduslova za nastavak evropskog puta BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istakao da je BiH, uprkos krizi izazvanoj pandemijom virusa korona, pokazala opredijeljenost za evropske integracije i ostvarila napredak po pitanju ispunjavanja 14 ključnih prioriteta, ukazavši na potrebu veće podrške EU u dobijanju kandidatskog statusa.

Tokom razgovora, predsjedavajući Tegeltija je zahvalio izvjestiocu Rangelu na njegovom angažmanu da se prepoznaju napori i prikaže  napredak BiH, uprkos teškim prilikama izazvanim pandemijom  COVID-19, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana