Regija     | 19.05.2021. 14:18 |

Sastanak glavne tužiteljice BiH sa specijalnim tužiteljem Crne Gore

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19.maja (FENA)- Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sa zamjenicima Milankom Kajganićem i Ozrenkom Nešković sastala se sa dužnosnicima Specijalnog državnog tužiteljstva Crne Gore Milivojem Katnićem, glavnim specijalnim tužiteljem i Lidijom Vukčević, specijalnom tužiteljicom s kojim je razgovarala o zajedničkoj regionalnoj suradnji između tužiteljstava u procesuiranju predmeta za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, te borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina, koja se realizira uz potporu glavnog tužitelja pri MRMKS  Sergea Brammertza.

Razgovarano je o mogućnostima transfera predmeta u kojima su podignute optužnice u Bosni i Hercegovini, a optuženi se nalaze na teritoriji Crne Gore, kao i rada na predmetima u kojima se osumnjičene osobe nalaze u Crnoj Gori.

Glavna tužiteljica Tadić i glavni specijalni tužitelj Katnić, istakli su da oba tužiteljstva žele zajednički raditi na ostvarivanju vladavine prava i kažnjavanja osoba odgovornih za ratne zločine.

Također, na sastanku je razgovarano i o zajedničkoj suradnji u borbi protiv organiziranog i prekograničnog kriminala, s obzirom da je Tužiteljstvo BiH sa partnerskim institucijama iz Crne Gore, provelo više zajedničkih aktivnosti, naročito u borbi protiv neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga.

Zaključak sastanka je da će se u svim segmentima, kao i do sada, nastaviti dobra suradnja u narednom periodu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo