Ekonomija     | 19.05.2021. 15:29 |

Dedić: Jačanje saradnje i podrška lokalnim zajednicama u poljoprivrednom sektoru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je održao odvojene radne sastanke  s načelnicima općine Bužim, Mersudinom Nanićem i Teočak, Tajibom Muminovićem.

Nanić i Muminović upoznali su ministra s realiziranim i planiranim projektima iz oblasti poljoprivrede na području svojih općina kao i rezultatima projekata koje je Ministarstvo finansiralo tokom prethodnog perioda.

Ministarstvo je u prošloj godini osiguralo 946.000 KM za poljoprivrednike na području općine Bužim i 276.000 KM za poljoprivrednike s područja općine Teočak, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ministar Dedić upoznao je načelnike sa planovima za ovu godinu te ih pozvao da poljoprivrednike s područja svojih općina upoznaju o programima i javnim pozivima na koje mogu aplicirati u svrhu podrške proizvodnjama, nabavke poljoprivrednih mašina, priključnih uređaja i opreme, povećanja stočnog fonda, proširenja proizvodnih kapaciteta u funkciji poljoprivredne proizvodnje ili prerade poljoprivrednih proizvoda.

- Bolja koordinacija s jedinicama lokalne samouprave s ciljem stvaranja boljeg ambijenta za bavljenje poljoprivredom i veća podrška poljoprivrednim proizvođačima naš je zajednički cilj - kazao je Dedić tokom susreta s načelnicima Bužima i Teočaka.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta