Bosna i Hercegovina     | 20.05.2021. 15:43 |

Galić o stanju na istočnoj granici i borbi protiv nezakonitih migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. svibnja (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić održao je u četvrtak sastanak s pripadnicima Postrojbe Granične policije Zvornik i Posebnim timom za borbu protiv nezakonitih migracija na čelu sa zapovjednikom Muamerom Fazlagićem, na kojem se razgovaralo o aktualnom stanju na istočnoj granici i borbi protiv nezakonitih migracija.

Tijekom sastanka konstatirano je kako se s poboljšanjem vremenskih uvjeta očekuje pojačan migracijski pritisak, a što se već sada osjeti na istočnom dijelu granice, te su istaknute i mjere koje se poduzimaju kako bi se što učinkovitije zaštitila državna granica, priopćila je Granična policija BiH.

Ravnatelj Galić istaknuo je da se mora kontinuirano pratiti stanje nezakonitih migracija i poduzimati sve dogovorene mjere i aktivnosti kako bi se maksimalno zaštitila državna granica.

"Od početka ove godine pripadnici GPBiH odvratili su gotovo dvije tisuće nezakonitih migranata. Svjesni smo činjenice da nemamo dovoljno ljudstva za potpunu zaštitu državne granice, zato su skoro svi postojeći kapaciteti Granične policije BiH usmjereni na istočni dio granice i formiran je posebni tim policijskih službenika GPBiH s ciljem pojačane kontrole nezakonitih migracija", kazao je Galić.

Na sastanku su precizirane aktivnosti koje će se provoditi u idućem razdoblju i dogovorena strategija kojom će se nastaviti realizirati nadzor i osmatranje, prikupljati obavještajno-sigurnosni podaci, postavljati zasjede i nadzorni punktovi te poduzimati sve ostale mjere u borbi protiv nezakonitih migracija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo