Sport     | 21.05.2021. 11:51 |

NSBiH: Dozvoljeno prisustvo publike na području gdje je izdato odobrenje kriznog štaba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici razmatrala je molbu FK Borac Banja Luka, kojom se traži odobravanje odigravanja utakmica preostala dva kola Premijer lige BiH uz prisustvo publike.

Komitet za takmičenje je dao saglasnost za odigravanje utakmica uz prisustvo publike na stadionima klubova čije se sjedište nalazi na području na kojem je od nadležnog kriznog štaba dozvoljeno prisustvo publike na sportskim događajima, saopćeno je iz NSBiH.

- Uzimajući u obzir činjenicu da je epidemiološka situacija u BiH značajno poboljšana, 19. maja Vlada Republike Srpske, odnosno Republički štab za vanredne situacije je na 86. sjednici usvojio Zaključak broj: 86-1/21, a kojim se u članu 5. dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista uz prisustvo publike, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU “Institut za javno zdravstvo Republike Srpske”.

Shodno prednje navedenom, Komitet za takmičenje NSBiH je razmotrio predmetnu molbu, uzeo u obzir sve činjenice i okolnosti koje se odnose na značajno i kontinuirano ublažavanje ranije propisanih mjera od strane nadležnih kriznih štabova, saglasnost Komiteta za sportsku medicinu NSBiH i saglasnost Komiteta za stadione i bezbjednost NSBiH, te jednoglasno donosi gore navedenu odluku - navodi se u saopćenju.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom