Bosna i Hercegovina     | 21.05.2021. 12:34 |

Mozaik i Grad Mostar potpisali Memorandum o suradnji

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. svibnja (FENA) - Fondacija Mozaik i Grad Mostar potpisali su u petak u mostarskoj Gradskoj vijećnici Memorandum o suradnji kojim potvrđuju da će partnerski doprinijeti razvoju Programa Omladinske banke u Gradu Mostaru uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Startup studio u razdoblju od 21. svibnja 2021. do 31. prosinca 2024. godine.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Mostara Mario Kordić i Željko Pauković, direktor Programa Omladinske banke, a zajednički fond koji osiguravaju Mozaik i Grad Mostar ovim Memorandumom iznosi 168.000 maraka, priopćeno je iz Grada Mostara.

Program "Omladinska banka" omogućava mladima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društvene projekte na području Grada Mostara uz monitoring i podršku Odbora Omladinske banke Mostar, Grada Mostara i Mozaika.

Prema Memorandumu, Mozaik je odgovoran za uspostavljanje strukture i definiranje uloge članova i članica Odbora Omladinske banke Mostar, organizaciju treninga za članove i članice Odbora, te podršku Odboru pri selekciji, monitoringu i promociji društveno korisnih projekata i mikrobiznisa. Te aktivnosti će se provesti u suradnji s imenovanim koordinatorom iz Grada Mostara.

Grad Mostar će također omogućiti podršku u stvaranju poticajnog okruženja za razvoj društvenog poduzetništva za mlade uključujući i društvene biznise koji su osnovani na području Grada.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!