Bosna i Hercegovina     | 21.05.2021. 13:57 |

Prijedlog pritvora za Šahbaz Edina osumnjičenog za neovlašten promet drogama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nakon saslušanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Šahbaz Edina, rođenog 1970. godine u Sarajevu, državljanina BiH.

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačka b) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiči se za krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona BiH, a za koje krivično djelo je zaprijećena kazna zatvora najmanje tri godine.

Navedeni osumnjičeni lišen je slobode u četvrtak u okviru operacije, koju je Tužilaštvo BiH realizovalo zajedno sa Upravom za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i Graničnom policijom BiH, a u kojoj je zaplijenjeno 37 kilograma opojne droge “marihuana” i 203,90 grama opojne droge koja svojim izgledom asocira na opojnu dogu “hašiš”, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu u BiH iznosi oko 225.000 KM.

Droga je otkrivena i zaplijenjena prilikom kontrole teretnog motornog vozila na ulazu u BiH na graničnom prelazu Deleuša kod Trebinja.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu, navodi se u saopćenju tog tužilaštva. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom