Bosna i Hercegovina     | 21.05.2021. 15:00 |

Hadžiahmetović sa tri općine zaključio sporazume o projektima vodosnabdijevanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović zaključio je danas sporazume sa općinama Ilidža, Ilijaš i Vogošća, te Zavodom za izgradnju KS o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.

Na području tih općina predviđena je realizacija 19 projekata, od čega će po šest biti implementirano na Ilidži i u Ilijašu, te sedam u Vogošći.

Potpisivanje sporazuma sa općinama Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo je najavljeno 24. maja, a već 25. maja, sa općinama Hadžići, Stari Grad i Trnovo, i to sve u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Programom utroška sredstava resornog ministarstva za objekte vodosnabdijevanja i odvodnju otpadnih voda u 2021. godini planirana su sredstva u iznosu od šest miliona KM.

Navedena sredstva namijenjena su za realizaciju ukupno 30 projekata ove vrste, i to na području svih devet općina Kantona Sarajevo.

Prema odredbama ovih sporazuma obaveza svake od općina je da pripremi sve saglasnosti i odobrenja za građenje, provede postupak javne nabavke, te ugovori izvođenje radova.

Sporazumima je predviđeno i da stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova u okviru svih ovih projekata provodi Zavod za izgradnju KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'