Bosna i Hercegovina     | 22.05.2021. 11:13 |

U KS šest novozaraženih koronavirusom, nije bilo smrtnih ishoda

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - U protekla 24 sata u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 507  osoba, potvrđeno je šest novozaraženih, a od Covid infekcije se oporavilo 26 osoba. Tokom jučerašnjeg dana nije bilo smrtnih ishoda od posljedica koronavirusa.

Od broja novozaraženih njih troje pripada porodičnim klasterima ili kontaktima s ranije zaraženim osobama zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Trenutno su u Kantonu Sarajevo hospitalizirana 83 pacijenta, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 32, a u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" 51 pacijent.

Na respiratoru u KCUS-u je jedan pacijent. U isto vrijeme, kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti u KCUS-u koristi pet pacijenata, a u Općoj bolnici njih šest. U protekla 24 sata sa hospitalizacije su otpuštene tri osobe.

Kanton Sarajevo danas bilježi 360 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 1.979  osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirano je ukupno 52.365 osoba zaraženih koronavirusom i 50.741 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 17, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 29, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom