Ekonomija     | 24.05.2021. 11:51 |

Potpisani ugovori o dodjeli stotinu pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo

FENA Saopćenje

LIVNO, 24. svibnja (FENA) - U vijećnici Gradske uprave Livna danas su potpisani ugovori o dodjeli pčelinjih društava s kompletnom pčelarskom opremom korisnicima s područja tog grada.

Riječ je o projektu koji Grad Livno provodi u suradnji s dobrotvornom organizacijom "Maid" iz Sarajeva i livanjskom udrugom pčelara "Li-Vrisak", a u okviru projekta "Održivo pčelarstvo za marginalizirane obitelji i ruralno stanovništvo".

Kroz javni poziv odabrano je deset korisnika s kojima je ugovor uime Grada Livna potpisao gradonačelnik Darko Čondrić.

Svakom korisniku bit će dodijeljeno deset pčelinjih društava, pet u ovoj i pet u sljedećoj godini, s kompletnom opremom za bavljenje pčelarstvom, što podrazumijeva košnice s tri nastavka, satne osnove, matične rešetke, inoks vrcaljku i ostali repromaterijal.

Također, kroz projekt će udruga "Li-vrisak" dobiti strojeve za proizvodnju satnih osnova te punilicu meda. Predviđeno je kreiranje dizajna i ambalaže za med, kao i održavanje sajma pčelarstva.

Ukupna vrijednost projekata je 130.000 maraka, od čega Grad Livno osigurava 40 posto sredstava, a ostatak sufinanciraju Maid, "Li-vrisak" i krajnji korisnici.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo