Bosna i Hercegovina     | 24.05.2021. 13:10 |

Podržan Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o strancima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Na 13. sjednici Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o strancima, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

K' znanju je primljena Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za novembar 2020. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo sigurnosti BiH.

Članovi Zajedničke komisije nisu primili k' znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo sigurnosti BiH i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

K' znanju nije primljena ni Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za januar 2021. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo sigurnosti BiH.

Komisija je primila k' znanju Informaciju Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH u vezi s predstavkom broj: 03/6-50-17-683/21, te odlučila da istu proslijedi podnositeljici predstavke.

K' znanju je primljena i zabilješka s tematske sjednice „Ljudska prava žena u Bosni i Hercegovini“,  koja je održana 23. 2. 2021. godine.

U vezi sa konkursnom procedurom izbora članova novog saziva Vijeća nacionalnih manjina BiH, Komisija je usvojila zaključak da obavi intervju sa svakim kandidatom pojedinačno, te, s tim u vezi, zadužila Sekretarijat Zajedničke komisije za ljudska prava da članovima Komisije dostavi kompletne biografije kandidata koji su aplicirali za navedeni konkurs, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu