Ekonomija     | 24.05.2021. 20:49 |

Predstavljena nova turistička ponuda OC Jahorina u Beogradu

FENA Saopćenje

BEOGRAD, 24. maja (FENA) - Na ATP turniru „Belgrade open 2021“ u Beogradu na kojem učestvuju neka od najpoznatijih imena iz svijeta tenisa, Olimpijski Centar Jahorina zajedno s partnerima - Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, Turističkom organizacijom Republike Srpske i Turističkom organizacijom Jahorina predstavio je potencijale turističke ponude.

Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić, najavio je brojne aktivnosti i događaje koje će dočekati sve ljubitelje planine, ali i pretstavio investicije koje će se realizirati ovog ljeta.

- Naš najveći događaj ovog ljeta bit će Jahorina Ultra trail, najveće bosanskohercegovačko takmičenje u trail trčanju koje će se održati 24. i 25. jula. Tradicionalno povodom međunarodnog dana zaštite životne sredine organizujemo akciju čišćenja Jahorine, 5. juna, ali ove godine simbolično uz akciju pošumljavanja planine. Zbog velikih infrastrukturnih radova koji su u planu želimo da se odužimo prirodi i na taj način sačuvamo balans. Već pripremamo nove projekte od kojih je najveća investicija Gondola Poljice, s najnovijom tehnologijom, svjetlosnim efektima, najnovijim kabinama i povećanim kapacitetom od 3.600 skijaša na sat. Planirana je i izgradnja dva šestosjeda i dva ski lifta za stazu Spust gdje se 1984. godine održalo olimpijsko takmičenje. Već smo krenuli s radovima na izgradnji novog sistema za osnježavanja na sedam kilometara ski staza, a već postojeće staze ćemo dodatno uređivati i zatravljivati. Osvjetlit ćemo stazu koja nosi ime 'Novak Đoković' i zaista sam ponosan na tu privilegiju koju smo dobili upravo zahvaljujući sjajnom odnosu i saradnji s porodicom Đoković - istakao je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

Goran Đoković uime organizacije ATP turnira poželio je svima dobrodošlicu. 

- Veoma mi je drago što sa OC Jahorina već duže vrijeme imamo sjajnu saradnju. Jahorina je predivna planina i često zimi provodimo vrijeme upravo tamo. Posebno bih želio da izrazim zahvalnost OC Jahorina koji podržava svaku našu akciju i da poručim da smo mi uvijek tu da podržimo sve promjene i novitete koji se dešavaju na planini. Hvala mnogo na pozivu da budem deo ovako jedne lijepe priče i zaista se nadam da ćemo u skorijoj budućnosti imati ponovo zajednički događaj - kazao je.

Da su rezultati zimske sezone fascinantni, ocjenio je i predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek, rekavši da se olimpijska ljepotica s istim elanom sprema i za predstojeću, ljetnju sezonu. Dodatno, Elek se osvrnuo i na saradnju s porodicom Đoković, izrazivši zahvalnost na tome.

- OC Jahorina je u poslednje tri godine dio pobjedničkog tima Novaka Đokovića na šta smo izuzetno ponosni, ali i zahvalni. Jahorina je jedina planina na svijetu na kojoj je dopušteno korišćenje Novakovog imena, što je za nas neizmerna radost. Nadam se da ćemo osim ovog turnira, biti u prilici da zajedno organizujemo i događaje na Jahorini - poručio je Elek.

Viši stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Republike Srpske Branka Mihajlović, rekla je da iako Jahorina važi za lidera kada je riječ o zimskom turizmu, ni ljetnja sezona ne smije biti zanemarena, pri čemu je Srbiju istakla kao primarno turističko tržište.

- Ove godine, Turistička organizacija Republike Srpske će u u saradnji s OC Jahorina i Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji raditi na promociji turističke ponude Jahorine u Srbiji. I dalje ćemo raditi na privlačenju turista iz Srbije jer je to svakako naše primarno turističko tržište, a tome u prilog govori činjenica da smo prošle godine, uprkos pandemiji i mjerama koje su bile na snazi, uspjeli da ostvarimo značajan broj noćenja turista iz Srbije, i vjerujem da će taj trend i da se nastavi - istakla je je Mihajlović.

OC Jahorina osigurao je brojne zanimljive sadržaje za ljetnju sezonu, ali u toku su i pripreme za zimsku 2021./2022. godinu, a sve sa željom da se turistima i ljubiteljima olimpijske ljepotice obezbijedi kvalitetan i zanimljiv boravak na planini, saopćeno je iz OC Jahorina. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo