Bosna i Hercegovina     | 25.05.2021. 16:13 |

KS - Zaključeni sporazumi o projektima vodosnabdjevanja vrijednim 6.005.518 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. maja (FENA) - Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) Enver Hadžiahmetović zaključio je danas sporazume s općinama Stari Grad, Hadžići i Trnovo, te Zavodom za izgradnju KS o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.

Na području spomenutih općina predviđena je realizacija pet projekata, po dva u općinama Hadžići i Trnovo, te jedan u općini Stari Grad, sve prema prioritetima za 2021. godinu.

Time su zaključeni sporazumi o realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda u svih devet općina KS.

Ukupno će biti realizirano 30 projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda, u ukupnom iznosu od od 6.005.518 KM, prema Programu utroška sredstava Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS za 2021. godinu.

- Obaveza općina je da pripreme sve saglasnosti i odobrenja za građenje, provedu postupak javne nabavke, te ugovore izvođenje radova, dok će stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova u okviru svih projekata provoditi Zavod za izgradnju KS - naveo je ministar Hadžiahmetović, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!