Bosna i Hercegovina     | 26.05.2021. 11:41 |

Razmatran Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. maja (FENA) - Članovi Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) razmatrali su Prijedlog zakona o sprečavanju sukoba interesa u institucijama BiH, čiji je predlagač Zastupnički dom PSBiH.

Nakon rasprave, Komisija je konstatirala da predlagač zakona nije ispravio utvrđene nedostatke u prijedlogu zakona, te zaključila da je predlagač odustao od navedenog prijedloga zakona, o čemu će, kako je odlučeno, obavijestiti Kolegij Doma naroda PSBiH.

Članovi Ustavnopravne komisije podržali su Inicijativu Agencije za ravnopravnost spolova BiH za održavanje zajedničke tematske sjednice Ustavnopravne komisije Doma naroda, Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma, Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma i Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH, a u vezi s provođenjem Preporuka 12 (a) iz zaključnih zapažanja UN-ovog Komiteta za eliminaciju svih oblika diskriminacije nad ženama (CEDAW) na VI. Periodični izvještaj Bosne i Hercegovine o provođenju preporuka CEDAW, čiji je podnosilac Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH - Agencija za ravnopravnost spolova BiH.

K znanju je primljena Informacija o stanju prezentacije audio-zapisa sa sjednica komisija na web-stranici PSBiH, te je odlučeno da se o tome raspravlja na narednoj sjednici.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta