Stranačke aktivnosti     | 26.05.2021. 12:16 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Mirsad Čamdžić: Parlament FBiH odbio da donira auto koji mu ne treba u humanitarne svrhe

Inicijativa Mirsada Čamdžića, zastupnika Naše stranke, da se Audi u vrijednosti 70.000 KM donira, koji je u vlasništvu Parlamenta FBiH, odbijena je danas na sjednici Zastupničkog doma.

„Planirano je bilo da taj auto koristi Mirsad Zaimović, predsjedavajući Zastupničkog doma, čega se on odrekao. Ja sam predložio da se auto donira. Zainteresovani za donaciju su trebali Stručnoj službi Parlamenta FBiH obrazložiti zašto im je auto potreban, a onda je Stručna služba trebala odlučiti kome je on od zainteresovanih najpotrebniji. Međutim, od toga neće biti ništa jer je samo 19 zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bilo za, 49 suzdržano, a šest protiv. Volio bih da ovi koji su glasali protiv i bili suzdržani pokušaju obrazložiti zašto je njima auto potrebniji nego bilo kojoj zdravstvenoj, kulturnoj ili obrazovnoj instituciji u FBiH? Bilo bi jako zanimljivo da građani i građanke vide po kojim to kriterijima njihovi zastupnici i zastupnice uspostavljaju prioritete u društvu.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo