Bosna i Hercegovina     | 26.05.2021. 13:10 |

Uhapšen Palestinac osumnjičen za krijumčarenje ljudi

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 26. maja (FENA) - Inspektori Službe za poslove sa strancima, na osnovu prikupljenih operativnih podataka, već duži vremenski period kontinuirano preduzimaju  neophodne operativne mjere i radnje na pronalasku osobe za koju se raspolaže informacijama da je jedan od vodećih organizatora u lancu mreže međunarodnog krijumčarenja ljudima, kako u BiH tako i u zemljama na cjelokupnoj migrantskoj ruti zapadnog Balkana.

S tim u vezi, danas je na području Kantona Sarajevo, lokalitet Stari Grad, pravovremenom i  koordiniranom akcijom inspektora za strance, u saradnji s Obavještajno bezbjedonosnom agencijom, locirana i privedena osoba, državljanin Palestine inicijala I.K.

Prema njemu će biti izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim bezbjedonosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija te davanje doprinosa zaštiti ukupne bezbjednosti građana na ovom području.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta