Bosna i Hercegovina     | 26.05.2021. 15:12 |

Tužiteljstvo BiH - UNODC: Kreiranje Mape puta za borbu protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. maja (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, sa svojom zamjenicom Ozrenkom Nešković i suradnicima, sastala se s dužnosnicima Ureda UN-a za borbu protiv droge i kriminala (UNODC), Aleksandrom Đorđevićem, dužnosniikom programa UNODC-a u Srbiji za oduzimanje nezakonite imovinske koristi i borbu protiv korupcije, Alenom Gagulom, dužnosnikom istog projekta u Bosni i Hercegovini, te predstavnicom Regionalne antikorupcijske inicijative - projektnom menadžericom za borbu protiv korupcije Anetom Arnaudovskom.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje UNODC provodi u cilju kreiranja Mape puta za borbu protiv korupcije i ilegalnih financijskih tokova za zapadni Balkan, te zajedničkoj suradnji s Tužiteljstvom BiH, s obzirom da tužiteljstvo radi na predmetima koji se odnose na ovu oblast.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti koje će se realizirati u kreiranju Mape puta, te suradnji s Tužiteljstvom BiH u ovom procesu.

Tužiteljstvo BiH opredijeljeno je za suradnju u ovoj oblasti, poduzima intenzivne aktivnosti na jačanju borbe protiv korupcije i financijskog kriminala, te će i u narednom periodu aktivno sudjelovati u ovim aktivnostima, što je i jedan od prioriteta za BiH u procesu približavanja europskim integracijama, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo