Stranačke aktivnosti     | 26.05.2021. 21:35 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Pet vijećnika u Novom Gradu zvanično pristupilo Stranci za BiH

Kongres stranke zakazan za 09.10.

 

Pet vijećnika Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo danas je prije sjednice Predsjedništva Stranke potpisalo pristupnice Stranci za Bosnu i Hercegovinu, nakon čega će Općinskom vijeću biti predat zahtjev za formiranjem kluba Stranke za BiH u OV Novi Grad.

Semir Efendić, v.d. predsjednika Stranke za BiH istakao je da je riječ o tri vijećnice iz Kluba SDA Elzi Gaković, Nejri Džanko i Editi Šandal, te dva nezavisna vijećnika Azemu Cviki i Mehmedu Karkelji.

"Nakon što su prilikom konstituisanja Općinskog vijeća u Novom Gradu bili dio većine opredijeljene za podršku rada načelnika, ovi vijećnici su na neki način kažnjeni od strane svojih stranaka. Azem Cviko je isključen iz Saveza za bolju budućnosti, a slično je i sa Mehmedom Karkeljom koji je bio predsjednik Općinskog odbora Platforme za kongres", kazao je  Efendić.

Elza Gaković, vijećnica u OV Novi Grad u tri mandata, smatra da djelovanje izabranih zvaničnika prioritetno mora biti u službi građana i da je to jedan o razloga zašto je odabrala Stranku za BiH.

"Na ovaj korak odlučila sam se prvenstveno jer smatram da onako kako je Novi Grad imao svijetlu budućnost svog razvoja dolaskom načelnika Efendića, takvu budućnost će sigurno imati i Bosna i Hercegovina, ali i Stranka za BiH."

Nejra Džanko istakla je da se kontinuitet u njenom radu neće promijeniti, te da će nastaviti raditi za dobrobit građana.

"Ono što je mene kao mladu osobu potaklo da se aktivnije angažiram u politici, kao i strukturama SDA, jeste zapravo rad načelnika i njegovi rezultati koje je postizao u prvom mandatu.

Sam način rada i atmosfera koju je stvarao oko sebe, u meni je izazvala želju da budem dio takvog tima. Ponosna sam što sam bila dio novogradske SDA koja je u izazovnim vremenima davala najbolje rezultate. Sada smatram da veći doprinos mogu dati kao dio tima koji će pratiti rad načelnika Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednika Stranke za BiH Semira Efendića", kazala je Džanko.

I Edita Šandal navodi slične razloge pristupanja Stranci za BiH.

"Ja sam vijećnica koja vjeruje u rad i prosperitet. Bez dileme sam odlučila da pristupim Stranci za BiH jer kao najmlađa vjećnica svoj politički put vidim prateći mladog, a opet iskusnog lidera koji ima jasan cilj i viziju razvoja i napretka zajednice i države za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine".

 

Mehmed Karkelja Stranku za BiH smatra državotvornom strankom centra.

"Dat ću puni doprinos izgradnji infrastrukture stranke koja na političkoj sceni postoji već 25 godina djelujući kroz Općinsko vijeće Novi Grad", kazao je Karkelja.

I Azem Cviko istakao je da je kroz dva mandata načelnika Efendića imao priliku svjedočiti prosperitetu i razvoju, te da vjeruje da će se ovo iskustvo reflektovati i na Stranku za BiH, ali i stanje u državi konkretno.

Dobrodošlicu vijećnicima poželio je i Džemal Smajić, član predsjedništva SBiH i predsjednik KO Sarajevo.

"Drago mi je što ćete svoje političko djelovanje nastaviti kroz SBiH! Uvjeren sam da nećete iznevjeriti ukazano povjerenje.

Stranka za BiH ce vam dati podršku u svom punom kapacitetu, za sve vijećničke inicijative koje će na efikasan i efektivan način pridonijeti boljem, ugodnijem, društvenom i poslovnom ambijentu za građane  Novog Grada", kazao je.

Nakon sastanka sa vijećnicima upriličena je i sjednica Predsjedništva Stranke za BiH na kojoj je donesena odluka o datumu održavanja Kongresa stranke sa kalendarom aktivnosti za sve nivoe stranačkog organizovanja.

Kongres Stranke je zakazan za 09.10.2021. godine, a sastavni dio odluke o održavanju Kongresa je i kalendar izbornih aktivnosti za općinske i kantonalne organizacije Stranke za BiH.

Krajnji rok za provođenje izbora u općinskim organizacijama je kraj mjeseca avgusta, dok je rok za kantonalne organizacije 15.09.2021.godine.

Predsjedništvo Stranke sa današnje sjednice uputilo je poziv svim građanima BiH koji žele da se stvari u našoj zemlji promijene na bolje i koji interes države stavljaju ispred ličnog interesa da se pridruže Stranci za BiH u narednim mjesecima i uključe u općinske organizacije.

Učlanjenje se može izvršiti putem web stranice Stranke sbih.ba, te će svi koji se uključe na taj način u narednom mjesecu biti kontkatirani prilikom provođenja stranačkih aktivnosti u njihovim općinama.      

 

Stranka za Bosnu i Hercegovinu              

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo