Bosna i Hercegovina     | 27.05.2021. 11:17 |

Postavljanjem delegatskih pitanja počela sjednica Doma naroda PSBiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 27. maja (FENA) - Postavljanjem delegatskih pitanja na koja članovi Vijeća ministara BiH odgovaraju odmah, usmeno, počela je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon toga uslijedit će utvrđivanje dnevnog reda današnje sjednice, na kojoj bi trebao biti razmatran Prijedlog zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, a kojim se omogućava bolja zaštita svjedoka. 

Delegati bi trebali razmatrati i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o strancima, koji je predložio Predstavnički dom državnog parlamenta, a kojima se predviđa bolji način regulacije migrantske krize u BiH koja je veliki humanitarni, ali i sigurnosni izazov za sve zemlje pogođene tim pitanjem.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i delegatska inicijativa Denisa Bećirovića kojom se traži od Vijeća ministara da sačini i u parlamentarnu proceduru dostavi zakon o kinematografiji Bosne i Hercegovine.

Pred delegatima bi se trebao naći i Prijedlog odluke o imenovanju članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH, kao i imenovanje članova Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz bošnjačkog, hrvatskog, srpskog naroda, te iz reda ostalih.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom