Bosna i Hercegovina     | 27.05.2021. 12:38 |

Hitna online sjednica Skupštine KS o ubrzavanju procedure nabavke vakcina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. maja (FENA) – Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 28. maja u ciju nastavka i ubrzavanja procedura nabavke vakcina za stanovnike Kantona Sarajevo, odlučio je danas Kolegij Skupštine. Sjednica će biti održana online.

Kolegij je također dopunio dnevni red 37. redovne sjednice Skupštine KS koja će biti održana 31.maja u zgradi Parlamenta FBiH. Na toj sjednici će biti razmatrani planovi rada i finansijski izvještaji kantonalnih javnih zdravstvenih ustanova za 2020. godinu, kao i izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Službe za zapošljavanje KS za 2020. godinu.

Imenovana je i radna grupu koja će pratiti i učestvovati u kreiranju Prijedloga zakona o Srebrenici, s obzirom na to da je u toku javna rasprava o utvrđenom Nacrtu tog zakona.

Pored predstavnika svih klubova stranaka u Skupštini KS, grupu čine i Kasim Trnka, Ćamil Duraković, Mevlida Mehanović, te Almir Salihović i Nedim Jahić kao predstavnici povratnika u Srebrenicu, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo